Jeg vil se drøn godt ud.

Lagkage med tobleronecreme og blommemarmelade

Som lovet kommer her opskriften på en sand vinderkage.

20140913_072452947_iOS

Lagekagebundene:

Jeg brugte en springform på ca. 26 cm. som jeg beklædte med et stykke bagepapir og tændte ovnen på 190 grader.

6 æg
210 g sukker
190 g. hvedemel
75 g. finthakkede mandler med skal
1 ½ tsk. vanilliesukker
1 ½ tsk. bagepulver
90 g. smeltet, afkølet smør.

Pisk æg og sukker luftigt, det tager længere tid end du tror. Mel blandes med vanille og bagepulver inden det sigtes i dejen, og vendes forsigtigt i med smørret. Hæld til sidst mandlerne i og vend det hele rundt, til det er en jævn masse.

Hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen i ca. 35 minutter til den er fin lysebrun og består strikkepindstesten. Tag kagen ud på en bagerist og efter 10 minutters afkøling kan ringen fjernes og kagen køle helt ned. Når kagen er kold kan den deles i 3 med en skarp kniv. kagebundene kan laves i god tid og smides en tur i fryseren.

20140908_183227271_iOS

Tobleronecreme:

8 dl. piskeføde
400 g. toblerone

Dagen inden smeltes tobleronen i fløden over vandbad, varm det godt igennem uden at det koger, men nok til at det legerer og bliver en ensartet brunlig væske. Stil det i køleskabet natten over.
Når kagen skal samles piskes fløden til skum og cremen er nu klar.

Blommemarmelade:

400 g. blommer uden sten
125 g. sukker
1 tsk. vanilliesukker
1 tsk. kanel
1 dl. vand

Kom sukker, vanillesukker, blommer, kanel og vand i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner. Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand. Når blommerne er kogt ud, så godt de kan, blendes det hele i gryden med en stavblender, så det bliver en ens tyk masse.

Marmelade sættes i køleskabet, eller fryses ned til det skal bruges.

20140909_143741545_iOS

Kagen skal samles:

2 appelsiner
romaroma
5 bananer
mørk pålægchokolade
2 ½ dl. fløde
200 g. hakkede mandler
18 kyskager

Dagen inden kagen serveres, pensles bundene med appelsinsaft fra 2 appelsiner og romaroma (giv dem et godt lag). Den midterste og den nederste bund skal have et lag blommemarmelade. Alle bundene skal på hver sin tallerken med en pose omkring og på køl natten over.

I god tid på dagen inden kagen skal serveres, lægges de resterende dele sammen. Gerne allerede om formiddagen, hvis den skal serveres til eftermiddagskaffe eller om aftenen.

Den nederste bund med appelsinsaft, romaroma og blommemarmelade lægges på et fad. Herefter fordeles 2½ bananer i skiver på bunden og knust mørk pålægschokolade dryses henover bananerne. halvdelen af tobleronecremen fordeles over bananerne og den midterste bund lægges oven på.

Ovenstående gentages endnu en gang.

Øverste lagkagebund lægges med appelsinsaften nedad. Hele lagkagen smøres ind i et jævnt lag af flødeskum, dryses med hakkede mandler og pyntes med kyskager rund i kanten.

Stilles på køl indtil servering.

20140913_072452947_iOS

2

  • Louise Vorre

    Nøjjj det ser såå lækkert ud!
    Håber du laver den til mig en dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg vil se drøn godt ud.