Velkommen

Rabarber – Egen avl.

Det lyder voldsom overskudsagtig, og som om hele haven er fyldt med hjemmeavl.

Det er ikke tilfældet. Ud over et par fesen æbletræer og en ustyrlig vindrue, som går helt amok og passer sig selv, har jeg kun et lille hjørne i haven, hvor der ikke er græs eller granit.

Starten af sommeren er gået med projekt have. Steffan arbejder og jeg er sammen med Lea (nogen skal jo være det, og i øvrigt en fordeling som passer mig fint.) Men planen var at rydde alt hvad der kunne lugte lidt af mormor. Ikke at vi syntes det var disideret grimt, vi hader bare havearbejde, og orkede ikke at den dårlige samvittighed skulle hænge over os, som en stor tung sort sky. Nu skal det ende med græs i lange baner, et bed med to buksbom, et Magnolie træ og granit og så mit lille bitte hjørne med mine rabarber.

Jeg elsker ting med rabarber, Så her kommer lige opskrift som jeg varmt kan anbefale:

Marengslagkage med rabarber og hvid chokoladeskum

  1. Tænd ovnen på 125° C. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen. Vend resten af sukkeret og eddiken i og pisk videre til det er helt stift. Tilsæt revet marcipan samt mel og vend det hurtigt sammen.
  2. Lav 3 runde marengslagkagebunde på en bageplade, med bagepapir, på ca. 20 cm i diameter. Bages ca. 45 minutter ved 125° C. Afkøl derefter kagerne og træk bagepapiret af.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand. Bring rabarber, sukker og vanilje i kog og kog kraftigt til rabarberne er godt møre. Fjern vaniljestangen og smelt husblassen i den varme kompot. Sæt den til afkøling.
  4. Pisk fløden til flødeskum og vend iskold letstivnet rabarberkompot samt hakket chokolade i. Fordel rabarberflødeskummet imellem de tre bunde og pynt med friske bær. Servér straks.
    marengslagkage-med-rabarber-chokoladeskum_870x620
    Opskriften og billedet er tyvstjålet fra Odense Marcipans hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen