Nå men så okay, jeg indrømmer det.. Jeg spiser af IKEA

Fehår og høstak.

Som jeg så ofte gør, sad jeg og snagede på Instagram, og på et ret tilfældigt billede læste jeg kommentarerne, og faldt over denne her pige, som anbefaler Curly Girl Metoden. Mere stod der egentlig ikke, men det var heldigvis nok til at fange min interesse.

Google my friend, hjalp mig godt på vej, og jeg fandt frem til hjemmesiden her. Jeg er simpelthen nødt til at give det et forsøg.

image-32015-07-08_100951

Ret belejligt er jeg millimeter fra at blive total tørlagt, i alt hvad der hedder hårpleje og -styling. Men i går da Lea var lagt, og jeg var mutters alene om iPaden, var der fri bane til at gøre en fornuftig indsats for at blive customer of the year på Nicehair.dk.

Curly Girl Method eller no-poo (som den også bliver kaldt) By Lorraine Massey:

Det går i store træk ud på at give krøllet hår naturlig fugt og undgå sulfater og silikone, som der i dag findes i næsten alle hårpleje og styling produkter. Jeg har læst lidt på lektien, og fundet frem til John Masters Organics. Det er økologiske produkter, som derfor er helt uden parabener, sulfater og silikone, det er 100 % naturprodukter, og for samvittighedens skyld er det heller ikke testet på dyr, og produkterne er meget bedre for miljøet end alt muligt andet skrammel.

Der findes selvfølgelig andre produkter, som også er uden sulfater og silikone. Så når mine erfaringer på området vokser, hører I fra mig.

Jeg har krøller fra naturens side, men hvor er det da bare en tør bunke hø og noget værre fehår. Ind til nu har jeg proppet mit hår med olier, styling og vasket det med en shampoo med sulfater. Min frisør har fortalte mig på et tidspunkt, at mit hår ikke er slidt, men trænger til fugt. Men hvad jeg ikke har prøvet af sager og ikke mindst dyre sager, ja, det er virkelig ikke småting, det er bare aldrig blevet rigtig godt, nogle produkter er selvfølgelig bedre end andre, men drømmen om et sundt hår er bare aldrig rigtig gået i opfyldelse.

Jeg har valgt at gribe metoden an på følgende måde.

 

1. Vask hår en sidste gang i den gamle shampoo med sulfater. Dette er det aller bedste til at fjerne rester af styling hvor der indgår silikone. (Sulfater, som blandt andet også findes i opvaskemiddel, er rigtig godt til at fjerne fedt og skidt, så derfor går det også ind og fjerner det naturlige fedt, som håret og særlig krøllerne skal leve af.)

 

2. Når håret er skyllet godt, tilsættes den ny indkøbte conditioner fra John Masters, som i øvrigt kan købes her. Først masseres det grundigt ned i hovedbunden og dernæst videre ud i længderne. Håret redes igennem med en bredtandet kam, eller også bruges fingrene og til sidst skylles håret grunddigt.

 

3. Slut af med brug af styling produkter, men husk dem uden silikone. Jeg har valgt denne her hår promade til at samle krøllerne med og denne her Defrizz, som holder lidt styr på løjerne.

 

Herfra er håret ligesom rent og fri for silikone, og klar til den nye måde at gebærde sig på. Nu går metoden ud på, at håret ikke skal vaskes med shampoo, men én gang i ugen, 2 gange i ugen, hver anden eller hver dag, når man vasker sit hår, skal man kun bruge varmt vand og conditioner. Altså springe punkt 1 over og starte ved punkt 2.

Jeg vil godt indrømme at i mine ører, kan det godt få en lyd af noget selvrensende crap, men de kloge siger altså, at håret bliver ganske rent, og dufter godt. Flere anbefaler at man vasker håret med en shampoo fri for sulfater en til to gange i måneden. Jeg har valgt denne her shampoo. Lorraine Massey er ikke tilhænger af føntørring og brug af fladjern, men at man lader håret lufttørre. Hvis det er nødvendig med en føntørring, er det en del mere skånsom at anvende en diffuser.

Husk på at en god klipning altid er godt for håret. Hvis du er fra Viborg, kan jeg varmt anbefale Poul M og spørg lige efter Dorthe.

Jeg søgte lige på #curlygirlmethod på Instagram, hvis mit mit hår kan komme bare i nærheden, ja så er min lykke gjort (næsten :-)). Her er lige lidt før og efter billeder jeg har fundet på nettet:

download ImageUploadedByCurlTalk1404950900.707888

Jeg skal nok lave små updates, efterhånden som processen skrider frem.

Er I spændte?? Jeg er er MEGA spændt:-)

 

3

 • Sandra

  Er mega spændt søde. Men tænker om håret er til at rede ud efter hårvask med de nye produkter? Men flot ser det ud på billederne. glæder mig til at se /læse mere om emnet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den metode må jeg simpelthen også prøve! Er spændt på at høre om dine resultater 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej – hvordan gik det så?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nå men så okay, jeg indrømmer det.. Jeg spiser af IKEA